Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Max Romeo & Soul Fire Live  Kavala Cosmopolis Festival 2016

Σάββατο, 23 Ιουλίου

Καβάλα

  

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016,
το Cosmopolis Festival υποδέχεται
τον θρυλικό reggae καλλιτέχνη Max Romeo
στην σκηνή του Τελωνείου Καβάλας (Λιμάνι),
για μία μοναδική μουσική εμπειρία που θα μας ταξιδέψει με ήχους της Καραιβικής και στίχους που όλοι έχουμε τραγουδήσει!

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 22:00 με τους Soul Fire, την παλαιότερη Ελληνική reggae μπάντα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα μέρος του παλαιότερου αλλά και νεότερου δισκογραφικού τους ρεπερτορίου.

Ημερομηνία: Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
Ώρα: 22:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Τελωνείο Καβάλας (Λιμάνι)
Είσοδος: 5 ευρώ

  MAX ROMEO

Ο Max Romeo (Maxwell Livingston Smith γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1947 στο St. D’Acre, St. Ann της Τζαμάικα) είναι καλλιτέχνης της reggae και roots reggae σκηνής, ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα charts στην πατρίδα του και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο τραγουδιστής που διέδωσε τον rude boy τρόπο ζωής και ξεκίνησε ένα νέο παρακλάδι της reggae, οι απροκάλυπτοι στίχοι του οποίου αφενός μεν προκάλεσαν αίσθηση αφετέρου δε επηρέασαν τη μουσική σκηνή σημαντικά. Ο Max Romeo ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την έννοια του rude reggae στη Μεγάλη Βρετανία με το “Wet Dream” το οποίο, παρά τον καθολικό αποκλεισμό από το ραδιόφωνο, έφτασε στο νούμερο 10 των βρετανικών charts το Μάιο του 1969.


Το 1972 ο Romeo ξεκίνησε συνεργασία με τον παραγωγό Lee “Scratch” Perry. Τα “Babylon Burning”, “Three Blind Mice” και “The Coming of Jah” τον έκαναν μεγάλο σταρ στην Τζαμάικα από το 1972 έως το 1975. Το άλμπουμ “Revelation Time”ήταν ένα από τα καλύτερα το 1975 και το “War Ina Babylon” του 1976 καθιερώθηκε από έντυπα της ροκ σκηνής ως διαχρονικό. Και τα δυο αποτελούν σημαντικές δισκογραφικές παρακαταθήκες της αποκαλούμενης και χρυσής εποχής της τζαμαϊκανής reggae.

Ο Max Romeo, στην πολυετή καριέρα του, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή μουσικά φεστιβάλ του κόσμου.

_______________________________________________

SOUL FIRE

Το τραγούδι του Lee »Scratch» Perry, Soul Fire, υπήρξε το σημείο αναφοράς για την δημιουργία της Reggae μπάντας »Soul Fire», από τον συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Σαββόπουλο – γνωστό και ως Jah Smiley -, στις αρχές του ’90. Με τις ζωντανές τους εμφανίσεις τα τελευταία 23 χρόνια, στο Μύλο, στο Block 33(Υδρόγειος),στο 1ο και 2ο Rastavibe Festival, στο River Party το ’96, στο ΑΝ Club σε μια κοινή εμφάνιση με τον Mad Professor 2005 και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικου όπως The big big reggae party in Sofia (Βουλγαρια) και Ostroda Reggae Festival (Poland) summer 2007.


Το 2004 βρίσκει τους Soul Fire σε ανοδική πορεία για την καριέρα τους, καθ’ότι η συνεργασία τους με τον διάσημο παραγωγό Mad Professor και τη δισκογραφική εταιρία Music Kitchen, αποφέρει ένα εξαίρετο δισκογραφικό αποτέλεσμα. Το album πλαισιώνουν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο drummer Sinclair – ενεργό μέλος της μπάντας του Lee »Scratch» Perry, »Robotics» – , η Aisha, η Cofi και ο Mafia στα πίσω φωνητικά και ο MC Fredi Kruga στο Cool runnings.


Το πρώτο Ep των Soul Fire κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2004 με τίτλο»The Outtake Mixes» και το Lp «Soul Fire» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2005.


Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε ένα single με τιτλο »Rasta People We Are » και τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο Lp με τίτλο »Wake Up Your Lion » μια ανεξάρτητη παραγωγή του Jah Smiley που ηχογραφήθηκε στα Soul Fire studios και Dope studios στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν το mix ολοκληρώθηκε στα Underground dub studios του Professor Skank στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

 

Σημεία προπώλησης εισητηρίων:

ΚΑΒΑΛΑ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ: 2510231011

ΞΑΝΘΗ:
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ 2
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 29, ΞΑΝΘΗ
ΤΗΛ: 2541027777

ΔΡΑΜΑ:
GRANAZI STORE
1ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ 89, ΔΡΑΜΑ
2ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 21, ΔΡΑΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
STEREODISC RECORD STORE
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 4, 56423, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310262912


_______________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου