Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

REGGAE SESSIONS Vol.2 ONE DROP FORWORD meet ATIKO MINUS

REGGAE SESSIONS  Vol.2 ONE DROP FORWORD   meet ATIKO MINUS

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013    21:30

        Οι One Drop Forward διοργανώνουν (3) τρία μοναδικά reggae sessions στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη με special guests από την εγχώρια Reggae / Dub σκηνή.

       Dj set Selecta Rastayouth

            

 

 

 

Atiko minus


Στην Αθήνα το 1998 μια ομάδα φίλων, (μουσικοί –ηχολήπτες) πειραματιζόμενοι με διαφορετικούς ήχους και διάφορα μουσικά στυλ βαφτίστηκε ως AtikoMinusProject. Δυο χρόνια αργότερα, και μετά από πολλές συναυλίες σαν live μπάντα στην Ελλάδα το ενδιαφέρον στράφηκε στις διαδικασίες μουσικής παράγωγης.
    Το A.M.P. βρίσκει το δρόμο του στους ήχους της Roots Reggae και Dub
μουσικής και προσγειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το μουσικό μήνυμα βγαίνοντας δυνατό σαν βροντή από ηχοσυστήματα σαν του JahShaka, του Aba-Shanti-I και των IrationSteppas φύτεψε τον σπόρο…    Το 2006 κυκλοφορεί στην Αγγλία το πρώτο 7’’ βινύλιο από την A.M.P. Outernational με τίτλο “Green”, όπου γίνεται αποδεκτό με εξαιρετικές κριτικές και επανεκτυπώνεται 3 φορές!!.Τα τελευταία 6 χρόνια η A.M.P Outernational έχει κυκλοφορήσει αρκετά “soundkiller” βινύλια, όπως το “iWisa”, “Zulu”, “PressureDrop” και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο AfricanSimba – “TheWarriorsareMoving” 10”, oEchoRanks -“Mr.Warmonger” 7”. Fae Simon – “Drop my Dub”/“The Works”, Radical G – “Ten Thousand Soldiers”. Τοdubplate AMP version του “Dr Who” έχει μόνιμη θέση στο κουτί με τα Dub plates τωνIration Steppas για χρόνια τώρα!    Οι A.M.P. επέστρεψαν στην Ελλάδα, διατηρώντας τον δεσμό τους με το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του I-mitri (Counteraction) και αφοσιώθηκαν στην μουσική παραγωγή. Στις ζωντανές εμφανίσεις τους, εκτοξεύουν έναν πραγματικά αυθεντικό ήχο βγαλμένο μέσα από την κουλτούρα των Dubsoundsystems, οδηγούμενο από προωθητικούς 4/4 steppers ρυθμούς σχεδιασμένο να χτυπά βαριά και δυνατά όταν βγαίνει από ηχοσυστήματα αρκετά “μεγάλα” ώστε να μπορούν να αποδώσουν σωστά τις απαιτούμενες συχνότητες.    Το καλοκαίρι του 2007 μαζί με τους selectorsMashdown45, MistaOperator, AnnaMystic, κατασκεύασαν το δικό τους, χειροποίητο, με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες ηχοσύστημα και ανέλαβαν την αποστολή να μεταφέρουν αποτελεσματικά το μήνυμα της Reggae μουσικής και την κουλτούρα των Soundsystems στο Ελληνικό κοινό. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου παρουσίασαν για πρώτη φορά το DUBWISEHI-FI στην Αθήνα σε μια από τις πολλές θρυλικές βραδιές στο ΑΝ club.
    Το DUBWISEHI-FIμεγαλώνει και δυναμώνει… επιμένοντας κόντρα στους καιρούς, να δονεί με τις συχνότητές του τα θεμέλια της Βαβυλώνας.
    One Drop Forward
    Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά reggae συγκροτήματα, οι One Drop Forward ξεκίνησαν το 1991 από την Θεσσαλονίκη.    Μετά από μἰα δεκαετία πειραματισμών, διαμορφώνουν τη σημερινή τους σύνθεση με μέλη γεννημένα από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 ως τα μέσα της δεκαετίας του ’80.    Ενώνοντας με αρμονικό… και δημιουργικό τρόπο τις μουσικές επιρροές των μελών του, το 2004 κυκλοφορούν την πρώτη τους ανεξάρτητη παραγωγή.    Πολλά τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει μέχρι σήμερα, αφού εκτός των μουσικών ταξιδιών ανά την Ελλάδα έχουν παρουσιάσει την μουσική τους και εκτός συνόρων.
    Διατηρώντας την κριτική τους στάση απέναντι στη μουσική βιομηχανία, το 2011 δημιούργησαν την δεύτερη ανεξάρτητη δουλειά τους με τίτλο ¨We need knowledge¨ η οποία διανέμετε από τους ίδιους στις ζωντανές τους εμφανίσεις αλλά και μέσω της ιστοσελίδας τους www.onedropforward.gr από την οποία επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν σε ΜΡ3 όλες τις δουλειές τους.
    Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός ζούμε στο παρόν, εξελισσόμαστε μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις, μουσική και δημιουργική διαφωνία, συμφωνώντας πως το υπάρχων κοινωνικό μοντέλο είναι παντελώς ξεπερασμένο, μένοντας σε εγρήγορση σε έναν κόσμο που αλλάζει…
    Info’s:
    Eightball Club  Πίνδου 1 - Λαδάδικα Θεσσαλονίκη
    Έναρξη: 21:30  Είσοδος: 5 euro
   
www.eightballclub.gr
email:eightballclub@yahoo.gr

Links:

www.onedropforward.gr
www.myspace.com/onedropforward
www.facebook.com/pages/one-drop-forward/63343868984?sk=wall
www.youtube.com/user/onedropforward

www.myspace.com/atikominus
www.ampouternational.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου