Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ITAL LIGHT and MACAU SAMBA - RHYTHM UNION BOXX LIVE STAGE- IOANNINA

        Παρασκευή/14/12
          BOXX LIVE STAGE - IOANIINA
    
 When Samba meets Reggae
    Όταν τα χαρακτηριστικά Αφρο-βραζιλιάνικα κρουστά συναντούν τους ρυθμούς και τις μπασογραμμές της Roots –Reggae οι μουσικοί

και το κοινό γίνονται ένα σε μια απερίγραπτη διονυσιακή λατρεία του ρυθμού.
    Οι ITAL LIGHT και η BATERIA MACAU SAMBA ενώνουν τις φωνές τους για άλλη μια φορά σε μια γιορταστική μουσική παράσταση που θα μείνει αξέχαστη.
    BATERIA MACAU SAMBA
    Η Macau Samba είναι μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών (samba batucada)που ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 2009 με εφόδια την αγάπη μας για τα κρουστά, τον ρυθμό και την μουσική samba.
    Οι λίγοι και αποφασισμένοι σαμπίστες που αρχικά ξεκίνησαν έγιναν γνωστοί από τις ζωντανές εμφανίσεις τους, σε μπαράκια, σε πεζόδρομους, στις πλατείες ή στο θεατράκι δίπλα στον παραλίμνιο της πόλης των Ιωαννίνων.
    Σήμερα η Macau Samba έχει πάνω από 15 μέλη σε δύο ομάδες, μια για νέους και μια έμπειρους παίχτες. Την ομάδα συντονίζει η μουσικός Τερέζα Παπακώστα και η βασική της σύσταση αποτελείται από τους Χριστίνα Βράνου, Σπύρο Φρίγκα, Δημήτρη Τσιάνο, Άννα Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Γιούλη Μπατσή κ.α.
    Η ομάδα κάνει τακτικά σεμινάρια με τον μουσικό Βασίλη Λιώσση, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα με την ομάδα ‘Batuca’.
    Συνεργάζεται επίσης με την ομάδα capoeira ‘Coquinho Baiano’.
    Εχουν ξαναβρεθεί με τους ITAL LIGHT, αρχικά, παίζοντας στους πεζόδρομους της οδού Καλλαρη, και αργοτερα σε μια αξέχαστη εμφάνιση στη ΣΤΟΑ.
    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε περπατώντας στα Γιάννενα σφυρίγματα και τον ρυθμό των κρουστών, έλατε από κοντά να μας γνωρίσετε....
    ITAL LIGHT
    To πρώτο συγκρότημα Roots Reggae της βορειοδυτικής Ελλάδας σχηματίζεται το 2010 από τον Αντρέα Στυλιανου, που γράφει και τα πρώτα τραγούδια, τον Χρηστο Παρλαπά, τον Τάσο Μουσπούλη, τον Νίκο Κάλη και τον Σωκράτη Καραβίδα.
    Στις πρώτες εμφανίσεις τους σαν πεντάδα παρουσιάζουν μια μείξη από γνωστά και άγνωστα τραγούδια δίνοντας μεγάλη σημασία στο συνδυασμό των φωνητικών.
    Μέτα από σύντομο διάστημα στην παρέα προστίθεται ο Θάνος Παπαθανασίου και το γλυκό δένει. Εμφανίζονται σε διάφορες συναυλίες από την Λευκάδα μέχρι το Λιτόχωρο και συμμετέχουν σε αρκετά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.
    Roots revival Reggae, έντονα grooves και πολύ θετική ενέργεια, πλούσια φωνητικά και πολυ-ρυθμικά ταξίδια και μια μουσική παρέα χωρίς σύνορα.
    Αυτοί είναι οι ITAL LIGHT.
    ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - GUITAR, VOCALS
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΛΑΠΑΣ - GUITAR, VOCALS, HARMONICA
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΑΔΗΣ - KEYBOARDS, VOCALS
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ - BASS
    ΤΑΣΟΣ ΜΟΥΣΠΟΥΛΗΣ - DRUMS, VOCALS
    ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - PERCUSSION, VOCALS
    To κέντρο αφρο-βραζιλιάνικης κουλτούρας BAIANA ιδρίθηκε το 2011
    και διοργανώνει εκδηλώσεις και την διδασκαλία κρουστών και χορού.
    super-προσφορά με κάθε είσοδο δώρο 10 μαθήματα στη σχολή αφρο-βραζιλιάνικων χορών baiana γκραμπαλας 18.info 6946204022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου