Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ALBOROSIE &The Shengen Clan LIVE στη Θεσσαλονίκη


ALBOROSIE &The Shengen Clan LIVE στη Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουλίου!

   Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ Open-air stage  9:00 μ.μ.

    Sound The System» Reggae Tour – Summer 2013  Το μεγαλύτερο open-air πάρτυ του καλοκαιριού είναι γεγονός... Ο ALBOROSIE, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, έρχεται την Tρίτη 9 Ιουλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο Κόδρα) στα πλαίσια της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας του. Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης reggae και κατά πολλούς ο κύριος υπεύθυνος για την αναβίωσή της τα τελευταία χρόνια με τις τρομερές παραγωγές του, τις οποίες επιμελείται πάντα ο ίδιος. Τα δύο πρώτα του άλμπουμ («Soul Pirate» και «Escape from Babylon to the Kingdom of Zion») κατατάσσονται στους καλύτερους reggae δίσκους της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ το τρίτο του «2 Times Revolution» του χάρισε το MOBO Award του καλύτερου reggae καλλιτέχνη το 2011 και πολλά άλλα βραβεία. Φέτος το 2013, επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο «Sound the System» που κυκλοφόρησε  στις αρχές Ιουλίου και θα παρουσιάσει μαζί με τους καταπληκτικούς μουσικούς του, τους The Shengen Clan, σε μια τεράστια καλοκαιρινή περιοδεία που θα περάσει από όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά reggae και όχι μόνο φεστιβάλ. 

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα πιο καυτά συναυλιακά ονόματα του φετινού καλοκαιριού και φυσικά η Θεσσαλονίκη θα έχει την τύχη να είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς του summer tour του Alborosie.Λίγο πριν το μεγάλο όνομα της βραδιάς, στη σκηνή του Κόδρα θα ανεβούν οι δικοί μας Anima Nation, η καλύτερη reggae, funk, afrobeat μπάντα των τελευταίων χρόνων στην πόλη, ενώ στα decks πριν και μετά τα live θα είναι ο Selector Rastayouth με τα σπάνια βινυλιά του. 

Ακόμη στο χώρο της συναυλίας θα στηθεί υπαίθριο σινεμά που θα προβάλλει επιλεγμένα reggae φιλμάκια. Μην το χάσετε

Alborosie & The Shengen Clan LIVE Opening acts: Selector Rastayouth, Anima Nation Live Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, ώρα έναρξης 21.00 Στρατόπεδο Κόδρα Open-air stage, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη 

Τηλ. πληροφοριών: 2310510081 - 2310365424 - 2310441601 E-tickets από 14 ευρώ στο www.alborosie2013.eventbrite.com 

Προπώληση 16 ευρώ στα σημεία προπώλησης: ΙΑΝΟΣ (Καταστήματα κέντρου Αριστοτέλους 7, Καλαμαριάς και Cosmos), Ticket House (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Lotus Records Store (Σκρα 7), Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), Καφέ Ανατολικό (Καλαμαριά) 

Την ημέρα της συναυλίας στο ταμείο 20 ευρώ

 ALBOROSIE

 O Alborosie, ή Alberto D»Ascola όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Σικελία και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στα 15 του με το ιταλικό reggae συγκρότημα Reggae National Tickets. Θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας ταξίδεψε στηJamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής

. Πολιτογραφημένος Τζαμαϊκανός πλέον, o Alborosie μεγάλωσε τη φήμη του σαν καλλιτέχνης με τις άρτιες και φρέσκες παραγωγές του και με κάθε βήμα του έβαζε όλο και πιο ψηλά τον πήχη.

 Παραμένει φανατικός θαυμαστής όλων των στοιχείων της τζαμαϊκανής μουσικής

κουλτούρας, μαζεύει στο στούντιό του με περηφάνια τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μεγάλοι παραγωγοί όπως ο King Tubby, παίζει πια σχεδόν όλα τα όργανα που ακούγονται στους δίσκους του και κάνει μόνος του την παραγωγή.Το πρώτο του album «Soul Pirate» που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας.

 Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πολλές χώρες, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police, Sound Killah που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae. Το 2009 κυκλοφόρησε το «Escape from Babylon to the Kingdom of Zion» συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες.Το επόμενό του άλμπουμ, «2 Times Revolution», που κυκλοφόρησε το 2011 περιλάμβανε συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana και έγινε και αυτό δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Για αυτό το άλμπουμ μάλιστα κέρδισε και το MOBO Awardτου καλύτερου reggae καλλιτέχνη τον Οκτώβριο του 2011 καθώς και πολλά άλλα βραβεία.Το 2013 βρίσκει τον Alborosie στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το πολυαναμενόμενο καινούριο άλμπουμ «Sound the System» που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου και περιέχει συνεργασίες εκπλήξεις (Ky-mani Marley, Abyssinians) και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δουλέψει μια dub version όλου του δίσκου αλλά και ότι εκτός από την παραγωγή έχει παίξει τα περισσότερα όργανα που ακούγονται. 

Ήδη από όσα έχουν διαρρεύσει οι κριτικοί μιλάνε για ένα δίσκο ορόσημο για τον καλλιτέχνη και ίσως το πιο σημαντικό reggae γεγονός της χρονιάς. Αναμφισβήτητα ο Alborosie είναι ένα από τα πιο καυτά συναυλιακά ονόματα του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη έχει την τύχη να είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς της μεγάλης περιοδείας του. ΑΝΙΜΑ ΝΑΤΙΟΝ Οι φοβεροί και τρομεροί ANIMA NATION θα είναι το κύριο support στη συναυλία της NNEKA, καταλαμβάνοντας τη σκηνή με τους reggae, funk , soul, afrobeat ρυθμούς τους! Αν η έδρα τους ήταν στο εξωτερικό θα τους χαρακτήριζαν supergroup γιατί έτσι χαρακτηρίζονται οι μπάντες τα μέλη των οποίων προέρχονται από άλλες ήδη γνωστές μπάντες... Οι ANIMA NATION μετρούν πια 8 μέλη στη σκηνή και πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, μεγάλες και μικρές σκηνές, καταλήψεις και εναλλακτικά στέκια μένοντας πάντα πιστοί στο ύφος και τα μηνύματα της μουσικής τους. Είναι ήδη τρία χρόνια μαζί και η φήμη που τους ακολουθεί είναι ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες live μπάντες της πόλης. (info: facebook.com/anima.nation.9)


Alborosie Links & Videos
alborosiemusic.com
facebook.com/OneAlborosie?ref=ts&fref=ts
youtube.com/watch?v=M05PUtJfSxI
youtube.com/watch?v=D_OkOw5wipQ&feature=related
youtube.com/watch?v=4n371lE_IbQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου