Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

 The X-mas Day Fest :CAYETANO LIVE BAND & Guests :Jon Kennedy (U.K), M.a.t.e, Blend Mishkin feat. J Fyah (MC), Radio Lollipop feat. Chris Ex (Intro)

          Τετάρτη 25/12

       The Christmas Day Fest!!!

    CAYETANO LIVE BAND

    dj/producer Jon Kennedy (U.K)

    M.a.t.e. (MeetingsAlongtheEdge)

    Blend Mishkin feat. J Fyah (MC)

    Radio Lollipop feat. Chris Ex (Intro)

    Τιμή προπώλησης: 5€, Public, viva.gr, Παπασωτηρίου, SevenSpots

    Τιμή εισόδου: 7€, Doors open:8.30 p.m.

   

Fix Factory of Sound

26ης Οκτωβρίου 15,  Thessaloníki



Ανήμερα των Χριστουγέννων το Fix Factory of Sound παρουσιάζει τους Cayetano Live Band στο πρώτο The Christmas Day Fest. Ο Cayetano με την μπάντα του, ως βασικό σχήμα, πλαισιώνονται επί σκηνής από ειδικούς καλεσμένους και φίλους μουσικούς, με συγγενή αισθητική, που συνδράμουν σε μια εμπνευσμένη καλλιτεχνική βραδιά. Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο project, πλούσιο σε ήχους, ατμοσφαιρικό και έντονο!!!
    Εκτός λοιπόν από “Cayetano Live Band”,
το line-up περιλαμβάνει, πρώτο καλεσμένο τον Jon Kennedy. Ο Kennedy είναι ένας από τους γνωστότερους και καλύτερους DJs / παραγωγούς της underground σκηνής της Βρετανίας. Έχει κάνει remixes για περισσότερους από 25 καλλιτέχνες, όπως οι Bob Marley, Barclay James Harvest, Marcus Intalex, Bonobo, Ugly Duckling, Quantic.
    Οι M.a.t.e, από τις πιο αξιόλογες νέες μπάντες της Θεσσαλονίκης, με εμπνευσμένες συνθέσεις, κινούνται στο μεταίχμιο των ήχων, των συναισθημάτων, των πάντων...
    Ο dj-παραγωγός Blend Mishkin(Cast-a-blast) στα decks μαζί με τον MC, J Fyah, ξέρουν να δημιουργούν έντονους και ζωντανούς συνδυασμούς, με βασικά συστατικά το Dancehall, τη Reggae, το Hip-Hop, το Moombahton και τη Dub.
    Η ομάδα Radio Lollipop, ιδρυτές του upnloud radio, μαζί με τον Chris Ex , αναλαμβάνουν το intro αυτής της βραδιάς! Old skool , beats , future bass & uk μπλέκονται αρμονικά on stage.
    Η “Cayetano Live Band” αποτελείται από πέντε εξαιρετικούς μουσικούς με τον Giorgos “Cayetano” Bratanis στο sampling και τα πλήκτρα, το Γιώργο Περίν στα φωνητικά, τον Αλέκο Παπουλίδη στη κιθάρα, τον Γιάννη Μπέλλο στο μπάσο, το Δημήτρη Τσέλιο στο φλάουτο & το σαξόφωνο, το Θωμά Κωστούλα στα τύμπανα και το Λεωνίδα Μπεϊλή στον ήχο. Σε κάθε live εμφάνιση δημιουργούν το απόλυτο ατμοσφαιρικό live αγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών με κυρίαρχη την ηλεκτρονική.


    Giorgos “Cayetano” Bratanis


    Ο Γιώργος Μπρατάνης ξεκίνησε την πορεία του το 1996, σε ηλικία μόλις 19 ετών, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της πρώτης μπάντας του, Στρογγυλό Κίτρινο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη χαρακτηριστική χρήση του Hammond στον ήχο του αλλά και με τις δυναμικές live εμφανίσεις τους.

    Μετά από μια σειρά επιτυχημένων shows σε Ελλάδα και Ιταλία, αποχώρησε από το συγκρότημα και το 1999 μετακόμισε στην Ισπανία όπου άρχισε να γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα, περιόδευε ασταμάτητα τη χώρα παίζοντας ως session μουσικός σε γνωστές μπάντες, κάνοντας γνωστό το όνομά του στην τοπική σκηνή.

    Παρά την καλή του πορεία, αποφάσισε να φύγει από την Ισπανία, το 2004, για να πραγματοποιήσει το όνειρο μίας solo καριέρας κάτω από το όνομα Cayetano. Οι πρώτες δουλειές του – τα EPs “Mr. White” και “Cayetano” - κυκλοφόρησαν σε βινύλιο ενόσω ζούσε ακόμα στη Βαρκελώνη, από τη Γερμανική εταιρεία Kinky Lounge. Η διεθνής αναγνώριση ήρθε το 2006, με την κυκλοφορία του πρώτου του album, “Focused”, το οποίο κέρδισε εντυπωσιακές κριτικές και airplay σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, παγκοσμίως. Το δεύτερο album του, “Up & Down”, κυκλοφόρησε στην Etage Noir Records, σε συνεργασία με τον Loopa Scava.
    Ακολούθησαν, μία υποψηφιότητα στα Ετήσια βραβεία “Prix Radiophonie”, στη Γαλλία, η αντίστοιχη βράβευση για το original score της Σουηδικής ταινίας “Herr Holger” και η επιλογή του κομματιού του, “Mathematical Sorrow”, ως επίσημο μουσικό θέμα της Mathematical Expo του Βερολίνου. Παράλληλα, διάσημοι μουσικοί / παραγωγοί – όπως ο Parov Stelar, o Wax Tailor και ο Mod X – έκαναν remixes σε τραγούδια του, ενώ οι ζωντανές του εμφανίσεις γίνονταν δεκτές με διθυραμβικά σχόλια ακόμα και έντυπα όπως το Wire!

    Το τρίτο του album, “The Big Fall”, παρότι πιο σκοτεινό στη μουσική του προσέγγιση, αποτέλεσε ένα πολύ ουσιαστικό βήμα προς την ωρίμανση του ήχου του. Τον Οκτώβριο του 2010, υπέγραψε στην Klik Records και δύο μήνες αργότερα κυκλοφόρησε το τέταρτο album του, “Back Home”. Η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία της Cayetano Live Band, μιας κολλεκτίβας που αποτελείται από ορισμένους πολύ ταλαντούχους μουσικούς. Οι, συχνά sold out, ζωντανές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε στα δύο επερχόμενα shows! Άλλωστε, καθόλου τυχαία, ο Cayetano έχει μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαία ονόματα όπως οι DJ Shadow, DJ Krush, Bonobo, Alice Russell, KOOP, Quantic, Kormac κ.α.
    Η πιο πρόσφατη – και, πιθανότατα, καλύτερη – δουλειά του κυλοφόρησε τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς, με τίτλο “Once Sometime”, στην Pale Sound Records που αποτελεί παρακλάδι της Klik.

    Jon Kennedy

    Ο Jon Kennedy, ένας από τους γνωστότερους και καλύτερους DJs / παραγωγούς της underground σκηνής της Βρετανίας. Τα τελευταία 13 χρόνια, έχει κυκλοφορήσει 5 albums σε labels όπως η Tru Thoughts Recordings και η Grand Central Records. Έχει κάνει remixes για περισσότερους από 25 καλλιτέχνες, όπως οι Bob Marley, Barclay James Harvest, Marcus Intalex, Bonobo, Ugly Duckling, Quantic, Piblokto, ενώ δούλεψε και πάνω σε μια νέα εκδοχή του soundtrack της κλασσικής cult ταινίας “Withnail & I”.
    Πραγματικά αεικίνητος, ο Kennedy περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο ως DJ και μουσικός (είναι εξαιρετικός drummer) και έχει συνεπάρει τα ακροατήρια οπουδήποτε έχει εμφανιστεί, από την Αθήνα μέχρι την Νέα Υόρκη, την Αγία Πετρούπολη, το Πεκίνο, την Κουάλα Λουμπούρ, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκυο, τη Μανίλλα και το Ανόι!
    Οι πιο πρόσφατες δουλειές του, είτε remixes είτε soundtracks, κυκλοφορούν πλέον από το προσωπικό του label, “The Jon Kennedy Federation”, τα studios του οποίου στεγάζονται σε ένα κτίριο του 14ου αιώνα, στην κεντρική Ευρώπη.
    www.jonkennedy.co.uk
    www.facebook.com/jonkennedymusicfederation
    www.soundcloud.com/jonkennedy
    www.mixcloud.com/jonkennedy
    

Μ.Α.Τ.Ε

    Οι M.A.t.E (MeetingsAlongtheEdge) είναι ένα μουσικό σχήμα κινούμενο σε ήχους trip hop, drum‘n’bass, dubstep, dub, με cinematic ηχοχρώματα που σε συνδυασμό με video projections, δημιουργούν ένα προσωπικό, ιδιαίτερο οπτικoακουστικό αποτέλεσμα. Δημιουργήθηκαν το Νοέμβρη του 2011 στη Θεσσαλονίκη από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics, scratch, synths, programming, ney) και τον Θωμά Κωστούλα (drums, programming). Στις αρχές του 2013 ενισχύθηκαν με την παρουσία της Μαρίας – Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά και τον Στάθη Καρυώτη στα visuals. Μετά από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, underground στέκια αλλά και σε κεντρικές σκηνές εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, (το καλοκαίρι του 2013 “ανοίξανε” τον Dub FX στη Θεσσαλονίκη) παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στο club του Μύλου στις 22 Νοεμβρίου, όπου πραγματικά κατάφεραν να δημιουργήσουν μουσικές συναντήσεις στο μεταίχμιο των ήχων, των συναισθημάτων, των πάντων...
    https://www.facebook.com/mate.ensemble?fref=ts

    Blend Miskin

    Πολυάσχολος και καινοτόμος, o παραγωγός και DJ Blend Mishkin είναι ιδρυτικό μέλος της δισκογραφικής Cast-a-blast που δημιουργήθηκε το 2006.
    Διαθέτει έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα κατάλογο με κυκλοφορίες, που ξεκινά το 1997, σε labels όπως Shadow records (USA), Pork (UK), Gamm (SWE), Cooking records (UK), Irish Moss (IR), Cast-a-Blast (GR), Bastard Jazz (US), Nice Up! (UK) κ.α.
    Έχει κάνει remixes για τους Dub Pistols, DJ Spooky, Wax Tailor, Dirty Dubsters και Grant Phabao, παραγωγή για τους Burger Project και τη Sugahspank! και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως o Jamalski, ο Screechy Dan, ο Brother Culture και ο Sani Showbizz.
    To 2009, κυκλοφόρησε με το όνομα Blend Mishkin το όγδοο album του με τίτλο “Sudden Death (A field guide)” για την Cast-a-blast, καθώς και το πρώτο του ως Palov & Mishkin, σε συνεργασία με τον DJ Palov.
    Τα DJ set του δημιουργούν έντονους και ζωντανούς συνδυασμούς, με βασικά συστατικά τη Reggae και το Dancehall, το Hip-Hop, το Moombahton & τη Dub. Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες bars και clubs στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια, συνεργάζεται με την DJ Anna Mystic στις πολυσυζητημένες “Μammy Hot Daddy Cool” βραδιές, ενώ συχνά περιοδεύει σε Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία για εμφανίσεις σε Μόναχο, Βουδαπέστη, Μπρίστολ, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Ζάγκρεμπ, Αμβέρσα, Κοπενχάγη κ.α.
    http://blendmishkin.com/
    http://cast-a-blast.com/
   

 O Dancehall / RubaDub MC, J Fyah,  

συνιδρυτής των MocaJuniorsSound, είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας μας από το 2006, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πρεσβευτές της συγκεκριμένης κουλτούρας στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ζωντανών εμφανίσεων τόσο εδώ, όσο και την Κύπρο και τη Βρετανία, ενώ έχει μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οιProfessorSkank, KrakInDub, RadicalGuru, DubPistols, EarlSixteen, DubIncorporation, AfricaSimba.
Fix Factory of Sound
26ης Οκτωβρίου 15,  Thessaloníki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου