Σάββατο 26 Απριλίου 2014

 PROFESSOR SKANK & J FYAH, HARRIS, BILLY WIDZ & JEPH1, SELECTA FRED @ BIOS
               Σάββατο, 17 Μαΐου 
    
    BIOS exploring urban culture
          Peireos 84,  Athens, Greece


               Renegade & Feel My Bass present:
    Professor Skank & J Fyah (live dub mix)
  Harris (jungle/dnb set)
     Billy Widz & Jeph1
      Selecta Fred





Η Renegade και η Feel My Bass παρουσιάζουν το Σάββατο 17 Μάη, μια βραδιά γεμάτη μπάσο στο Bios front (Πειραιώς 84).Καλεσμένοι οι: Professor Skank & J Fyah, Harris, Selecta Fred, Billy Widz & Jeph1 που θα διαλέξουν ήχους, κινούμενοι σε ένα φάσμα από roots/reggae, dubstep, dub dance, jungle και DnB.

Ο Professor Skank μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του "Digital Revolution" από την Klik Records/ Pale Sound και περιοδεύει για την προώθησή του. Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς στο εξωτερικό dub παραγωγούς της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής και έχει συνεργαστεί και εμφανιστεί ζωντανά με τους Mad Professor, Afrikan Simba και Zion Train μεταξύ άλλων, κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικότερη ίσως αυτή του Glastonbury Festival 2010.

Στο Βios, θα μιξάρει ζωντανά νέο υλικό και θα παρουσιάσει τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς reggae/dub σκηνής όπως Max Romeo, Aswad, Love Grocer, Earl 16 και Dreadzone. Tο μικρόφωνο δίπλα του θα ελέγχει ο J Fyah από τους Moca Juniors, δίνοντας μια φεστιβαλική πινελιά στο live set του.

Ο J Fyah είναι MC με καταγωγή από τη Καραϊβική (Δομινικανή Δημοκρατία). Είναι συνιδρυτής της πολύ δραστήριας dancehall μουσικής κολεκτίβας “Moca Junior Sound” και έχει εμφανιστεί σε πολλά club και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τη Κύπρο και την Αγγλία. Συνεργάζεται με εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες όπως οι Professor Skank, Blend Mishkin, Numa Crew και έχει μοιραστεί τη σκηνή με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Mungo’s Hi Fi, Afrikan Simba, Earl 16, Soom T, Jahtari, Dub Pistols, The Freestylers, Chinese Man, Radikal Guru, Jstar και πολλούς ακόμη.

Ο Harris (I Got Bass) είναι από τους πρωτοπόρους της ελληνικής breakbeat και drum 'n' bass σκηνής. Ξεκίνησε ως DJ το 1987 και έχει παίξει σε clubs που άφησαν εποχή, όπως τα Faz, Alsos, Amazon, +SODA, Tessera, Alarm. Ήταν resident DJ των θρυλικών “Jungle” events και στο “Sunrise”. Το 2001 έγινε μέλος της underground μουσικής κολεκτίβας των Funxion και μαζί τους έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι Noisia, Black Sun Empire, Teebee, Calyx, Corrupt Souls, Gridlok, Vicious Circle, Goldie, Asian Dub Foundation, Dreadzone, Zion Train, για να αναφέρουμε μερικούς.Λόγω της τεράστιας δισκοθήκης του από βινύλια αλλά και των εξαιρετικών γνώσεών του γύρω από πολλά είδη ηλεκτρονικής μουσικής έχει εργαστεί στο SLO-MO, αλλά και έχει ανοίξει το δισκοπωλείο Discosmic. Το Σάββατο 17 Μάη Θα κλείσει το event ανεβάζοντας το tempo για ένα jungle/DnB set μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Oι Billy Widz & Jeph1 έχουν μοιραστεί line-ups με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της dubstep σκηνής (Goth-Trad, VIVEK, Joe Nice, Commodo, Gantz, Pinch, Jack Sparrow, Compa κ.α.), με πολλές συμμετοχές σε parties και festivals σε Ελλάδα και εξωτερικό - με σημαντικότερες ίσως αυτές στο θρυλικό Outlook Festival της Κροατίας το 2012 και '13 - εμμονή με dubplates και με παραγωγές που έχουν φτάσει μέχρι τα airplay των Rinse FM και Sub FM, τα sets τους κινούνται γύρω από τον original dubstep ήχο. Ταυτόχρονα αποτελούν μέρος της ραδιοφωνικής οικογένειας του Paranoise Radio, με την εκπομπή τους να μεταδίδεται ζωντανά από το 2011. Εδώ και κάποιους μήνες ο Jeph1 έχει ενταχθεί στο δυναμικό της δισκογραφικής MindStep που έχει έδρα το Λονδίνο.

Selecta Fred

Την βραδιά θα ανοίξει στις 23.00 με dub/reggae/roots vinyl επιλογές ο Selecta Fred από τους Grimey Joe's Collective, μια ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής στην Αθήνα, με βάση το Λονδίνο, που δραστηριοποιείται από το 2012.

BIGBANG ATHENS

Athens' Heavy Bass Stronghold | Radioshow | Soundsystem Culture | DJ/Production Duo

http://www.mixcloud.com/BIGBANG_on_Paranoise_Radio/

Η FEEL MY BASS productions (iliosporoi network) είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρία παραγωγής μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έχει διοργανώσει δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις από το 2006 με πολλούς εγχώριους και ξένους καλλιτέχνες, όπως οι Misty in roots (UK), Aba Shanti I (UK), Dreadzone (UK), Brain Damage (Fr), Vibronics (UK), Zion Train (UK), Krak in Dub (Fr), Kali Live Dub (Fr), Filastine (US), Lee sergic (Es), Jah Marnyah (UK-Mons), Square (Fr), Nohmada (Be), Apex (UK), Afrikan Simba (UK), Epoc Live (UK) και δεκάδες ακόμα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.



BIOS.

Κέντρο συνάντησης για τις τέχνες και τα μέσα του σήμερα

Πειραιώς 84. 10435

Αθήνα. Ελλάδα

bios@bios.gr

http://www.bios.gr/

+30 210 3425335

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου