Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Athens Cannabis Street Parade 2014

 

 

Athens Cannabis Street Parade 2014

         

Σάββατο 10 Μάη - Αντιαπαγορευτική μουσική παρέλαση στην Αθήνα.



Το Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ (Legalize Protestival) για να γιορτάσει τα 10 χρόνια του βγαίνει στο δρόμο και οργανώνει μια κανναβική αντιαπαγορευτική μουσική διαδήλωση. Σπάμε τα ταμπού και τον φόβο και βγαίνουμε στο δρόμο. Το Σάββατο 10 Μάη στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά και μουσική πορεία προς Πλ. Ψυρρή, Πλ. Μοναστηράκι, Πλ. Αβυσσινίας και Πλ. Θησείου. Ντυθείτε πολύχρωμα και κανναβικά, φτιάχτε πανό, φέρτε καραμούζες και την καλή σας διάθεση και ελάτε να σπείρουμε την αλήθεια παρέα, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας.
Το Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ μεταλλάσσεται και εξελίσσεται.
 Μετά από 10 χρόνια συνεχούς μεγέθυνσης από άποψη συμμετοχής κόσμου και καλλιτεχνών, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για ποικίλους λόγους. Καταρχήν
το να κάνουμε απλά ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ που κάθε χρόνο θα γινόταν και μεγαλύτερο δεν ήταν ποτέ ο σκοπός μας. Σκοπός μας ήταν να φτιάξουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοοργανωμένο φεστιβάλ διεκδίκησης για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τις πολιτικές μείωσης της βλάβης και για την αναγκαιότητα να αλλάξει ο νόμος για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, στη βάση της αποποινικοποίησης της χρήσης και της νομιμοποίησης της κάνναβης. Σκοπός μας είναι το μήνυμα δηλαδή και όχι το μέσο που είναι το φεστιβάλ.
Μέσω του φεστιβάλ προσεγγίσαμε βέβαια ένα πολύ μεγάλο ακροατήριο και σαν θεσμός αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, καθώς και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συλλογικότητες. Δεν σημαίνει όμως ότι όλα ήταν τέλεια επειδή απλά μεγεθυνόταν. Ο κόσμος δεν συμμετείχε όπως το φανταζόμασταν στην αυτοδιαχείριση του φεστιβάλ, ιδιαίτερα στο ζήτημα των σκουπιδιών, ενώ δεν ανταποκρινόταν πάντα συνειδητά στους σκοπούς και τη φιλοσοφία του φεστιβάλ (σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα προξένησαν ζημιά στο φεστιβάλ και τους εαυτούς τους). Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παρά τις πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στο μουσικό γεγονός, αρκετά λίγοι παρουσιάζονταν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που είχαν προηγηθεί, ενώ ακόμα πιο λίγοι ερχόντουσαν μέρα για να βοηθήσουν στις πρακτικές εργασίες. Πολύς κόσμος επίσης θεωρούσε το φεστιβάλ σαν εμποροπανήγυρη. Θεωρούσαν ότι η στήριξή τους περιοριζόταν στο να έρθουν να πουλήσουν τη πραμάτεια τους για να βγάλουν το καλοκαίρι, χωρίς την υποχρέωση να ενισχύσουν το φεστιβάλ και να σεβαστούν τους κανόνες λειτουργίας που θέταμε, αλλά και την προτροπή μας για αυτοοργάνωση του μάρκετ. Γι αυτό και πέρυσι αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε αισθητά το χώρο του μάρκετ. Συν τοις άλλοις φέτος ήταν αδύνατο να μας παραχωρηθεί άδεια χρήσης κάποιου μεγάλου χώρου για τη φιλοξενία του φεστιβάλ λόγω της προεκλογική περιόδου, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την όλη διοργάνωση.Γι αυτούς τους λόγους, φέτος θέλουμε να δούμε ποιοι πραγματικά στηρίζουν το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ και τους σκοπούς του, γι αυτό και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο cannabis street parade νωρίς το απόγευμα (19.00). Στις υπόλοιπες πόλεις του κόσμου (περισσότερες από 300), που γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις αυτό το διήμερο, πραγματοποιούνται πορείες όλα αυτά τα χρόνια και όχι φεστιβάλ. Εμείς κάναμε το μεγαλύτερο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ στην Ευρώπη, αλλά φέτος είπαμε να συγχρονιστούμε περισσότερο με τις διεθνείς δράσεις και να βγούμε και εμείς στο δρόμο με τη μουσική πορεία.
Δεν φοβόμαστε να πούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι χρήστες ουσιών δεν πρέπει να διώκονται, η παραγωγή και διάθεση κάνναβης πρέπει να ρυθμιστεί νομικά και να βγει από την παρανομία, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες με θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να προωθήσουμε τα προγράμματα μείωσης της βλάβης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων με πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο και να ανατροφοδοτήσουμε τους πολύτιμους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους από την καταστολή στην πρόληψη και θεραπεία.Χρειαζόμαστε πιο αντικειμενική πληροφόρηση και πολιτικές που να στηρίζονται στα επιστημονικά δεδομένα και τις διεθνείς καλές πρακτικές και όχι σε ιδεοληψίες και ηθικό πανικό.Σπάμε τα ταμπού, πνίγουμε τον φόβο, και σπέρνουμε την αλήθεια που είναι πάντα η καλύτερη πρόληψη.Ραντεβού στη Πλατεία Κοτζιά το Σάββατο 10 Μάη στις 7 το απόγευμα για το cannabis street parade του 10ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ Αθήνας.Υποστηρικτές: Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Κενό Δίκτυο, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου