Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Bailemos - Coconaut Rockers - Infaderz Crew Live @Υπόγειο

Πέμπτη  16 Νοεμβρίου

Υπόγειο

Μελενίκου Κωνσταντίνου 13,   Θεσσαλονίκη

 

Οι Bailemos n ' Friends επιστρέφουν στην Υπόγα για ενα live απογείωσης. Πολλές εκπλήξεις επι σκηνής , οι κοκοναυτες Coconaut Rockers με τρέλα θα ανοίξουν τη βραδιά και αμέσως μετά την Bailemoπαρέα για ένα αφτέρ πάρτυ οι Infaderz Crew θα ξηγηθούν τρελά drummobassa για όλους εσάς.

Doors Open : 21.00
Show starts : 21.30
Damage : 4 euros

Οι Bailemos είναι ένα μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά τους , προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα « bailamos» ( χορεύουμε ) , σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτεμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος , Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντιώνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά κυρίως γύρω από τη reggae μουσικη. Αυτό , λοιπόν , το 15λέπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους 3 να δημιουργήσουν τους Bailemos.

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΣΤΙΧΟΣ
Το συγκρότημα στα πρώτα του βηματα , εχει προσανατολισμούς σε διάφορα είδη μουσικης οπως την balkan , την swing , την punk αλλα παντοτε με μια μεγαλυτερη προτιμηση στην reggae και την ska. Με τον καιρο και καθως γράφτηκαν και τα πρωτα τους κομματια ( Isolation και Σκυλος ) , οι Bailemos θεωρουν σημαντικο να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα κι ετσι εξελισσονται μετα απο μερικούς μήνες σε μια ska - reggae - dub μπαντα. Βεβαια , περα απο αυτα τα 3 ειδη ενσωματωνουν ειτε στα δικα τους κομματια ειτε στις διασκευες και αλλα συγγενη ειδη οπως η rocksteady και η one drop. Επιρροες επισης των μελων της μπαντας εισχωρουν στη συνθεση των κομματιων τους , αλλα παντοτε διακριτικα ωστε να διατηρειται το προσωπικο τους στιγμα. Ο στίχος τους κοινωνικος , σατυρικος αλλα και πολιτικος διακατεχεται απο αντιπολεμικα και αντιρατσιστικα χαρακτηριστικα. Κοινη αφετηρια για ολη την Bailemoπαρεα ειναι οτι ειμαστε πολιτες τους κοσμου κι οτι οι λαοι ανεξαρτητως χρωματος , θρησκειας , σεξουαλικης προτιμησης δεν εχουν να χωρισουν τιποτα παρα μονο να ενωσουν.


LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Οι Bailemos απο τη δημιουργία τους εχουν αρκετα lives στη Θεσσαλoνικη. Εχουν βρεθει στην ιδια σκηνη με πολυ γνωστους καλλιτεχνες και συγκροτηματα τοσο απο την Ελλαδα οσο και απο το εξωτερικο οπως οι Κακό Συναπάντημα στο 8ball , οι Baildsa στο φεστιβάλ in - fest στο Κιλκίς , οι Ροδες United και οι Skg Dub Alliance στο Principal Club Theater, η Ματουλα Ζαμάνη στο πολυτεχνειο της Ξανθης καθως και οι Ημισκουμπρια , 63 high , Nightstalker και Sugar Hill Gang με τους οποίους βρέθηκαν τον Σεπτεμβρη του 2016 στο main stage του μεγαλυτερου open air festival της Ελλαδας , του Street Mode Festival. Αυτη η πολυ μεγαλη συνυπαρξη για τους Bailemos προεκυψε μετα απο το Band Contest του φεστιβαλ στο οποιο καταφεραν να παρουν την πρωτη θεση. Ακόμη τον Οκτωβρη του 2016 παρουσιασαν το πρωτο τους EP με τιτλο " Vibration" στην Μαυρη Τρυπα στα Λαδαδικα Θεσσαλονικης. Περα απο τις εμφανισεις τους σε Θεσσαλονικη και Ξανθη , οι Bailemos εχουν ταξιδεψει για live στην εξωτικη Σαμοθρακη , την Καβαλα στο πολιτιστικο 10ημερο του ΤΕΙ , στην Κατερινη ενω το καλοκαιρι του 16 συμμετειχαν ως φοιτητικο συγκροτημα στο Schoolwave Festival και το καλοκαίρι του 2017 ως guest band και πάλι στο Schoolwave Festival. Το ίδιο καλοκαίρι πραγματοποιούν tour εμφανίσεων σε Ορεστιάδα , Σαμοθράκη , Κιλκίς , Σέρρες , Καρδίτσα και Ξάνθη.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ
Το καλοκαιρι του 2016 ηχογραφουν στη Θεσσαλονικη στο studio Blueberry Co. Productions 4 δικα τους κομματια (« Isolation» , «ο σκύλος» , «Αντιπολεμικο» και «Σ.Κ.Α» ) και ετσι προκυπτει το 1ο τους EP με τιτλο «Vibration». Το EP βρισκεται τοσο στο youtube οσο και στο bandcamp με την δυνατοτητα free download. Τους στίχους και την «μαγιά» της συνθεσης των 3 από τα 4 κομματια εγραψε ο Γιωργος Βαρελας και στη συνεχεια στις προβες η μπαντα εμπλουτισε περαιτερω τη συνθεση των κομματιων. Τους στιχους από το κομμάτι «Ο σκύλος» εγραψε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης κι αφου εφτιαξε την «μαγιά» της σύνθεσης μαζί με τον Γιώργο , στη συνεχεια όπως και στα αλλα κομματια τα υπολοιπα μελη της μπαντας εμπλουτισαν περρισοτερο το κομματι. Επίσης το 2018 αναμένεται ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος.


ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Γιώργος Βαρελάς ( φωνή , μελλόντικα , κρουστά )
Στέλιος Σεκέρογλου ( κρουστα , φωνητικά )
Δήμητρα Ρεμιδιανάκη (πλήκτρα , φωνητικά )
Αντώνης Φωτιάδης ( σαξόφωνο , φωνητικά )
Νικόλας Πλάτων ( τρομπέτα )
Θανάσης Παναγιωτόπουλος ( κιθάρα )
Κωνσταντής Λάσκος ( μπασο )
Πάνος Παπαδόπουλος ( τύμπανα )

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Soundcloud : goo.gl/3yBB7o
Youtube : goo.gl/rcGFVr
Bandcamp : goo.gl/spuVIV
Facebook Page : goo.gl/D7mRE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου