Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Prophecy Records Proudly presents Johnny Clarke (Jamaica) &Stefanatty Live at six dogs

Τετάρτη, 20 Απριλίου

 
  Η Prophecy records παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Τζαμαϊκανό θρύλο της Reggae, Johnny Clarke, στο πλαίσιο της ευρωπαικής του περιοδείας.


Η μουσική του διαδρομή ξεκινάει στις αρχές των 70΄s παράλληλα με την γέννηση της Roots/Reggae. Η συνεργασία του με εξαιρετικούς καλλιτέχνες του είδους, όπως οι Bunny ''Striker'' Lee, Aggrovators, Revolutionaries, King Tubby και Prince Jammy, η χαρισματική του φώνη και η ευκολία του στο να γράφει στίχους καθώς και να διασκευάζει παλιά Τζαμαικανά Hits με το πρoσωπικό του στύλ, τον καθιέρωσαν ως έναν απο τους κορυφαίους Roots/Reggae τραγουδιστές και η φωνή του έγινε γνωστή και αγαπητή στην παγκόσμια σκηνή. Την περίοδο 1974 -1982 κυκλοφόρησε 20 albums και αμέτρητα singles, που άφησαν ιστορία.

Στους στίχους τους καταφέρεται συχνά εναντίον της Βαβυλώνας, καταγγέλει τις άθλιες συνθήκες ζωής των μαύρων στα γκέτο, τραγουδάει για τις αφρικανικές του ρίζες, τον έρωτα και την αγάπη.

Το 1982 μετακομίζει στο Λονδίνο, νέα ''πατρίδα'' της Reggae, και συνεργάζεται με τους κυριότερους εκπροσώπους και συνεχιστές της Roots κουλτούρας, Mad Professor και Jah Shaka. Την περίοδο που βρίσκεται στο Λονδίνο αφιερώνεται σε ζωντανές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική, ώσπου επιστρέφει στην γεννέτειρά του, όπου ζει μέχρι σήμερα ηχογραφώντας ακόμα νέα κομμάτια, που γίνονται μέγαλες επιτυχίες στη παγκόσμια Reggae σκηνή.

Τη βραδιά θ’ ανοίξει ο Stefanatty, ένας απο τους πρωτοπόρους reggae καλιτέχνες της local σκηνής, γνωστός στο ελληνικό κοινό τόσο απο την προσωπική του σταδιοδρομία σαν Dj όσο και σαν τραγουδιστής των One Drop Forward.

Η Prophecy records είναι ένα δισκογραφικό label με 2 κυκλοφορίες σε βινύλιο και αρκετές συνεργασίες με καλιτέχνες της reggae/dub σκηνής.

22:00 Stefanatty
23:30 Johnny Clarke meets Prophecy
 

Είσοδος: 12 ευρώ

 

https://www.facebook.com/ProphecyRecordsstandProud/?fref=ts

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου